Efekty Podprogramu 2019 w Ośrodku Pomocy Społecznej w Chrzypsku Wielkim
PODPROGRAM 2019 – efekty
-
Ośrodek Pomocy Społecznej w Chrzypsku Wielkim [nazwa OPL] z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Wielkopolskim Bankiem Żywności w Poznaniu realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
-
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
-
warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
-
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
-
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
-
mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
-
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
-
tłuszcze (olej rzepakowy),
-
dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 207 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 10,7 ton żywności;
o 779 paczek żywnościowych;
o - posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2019 dla 15 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 3 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
-
edukacji finansowej - 0 spotkań dla 0 uczestników
-
kulinarnych - 3 spotkania dla 3 uczestników
Wyświetleń strony: 425
Data wytworzenia: 17-11-2020, 17:17:56 przez Administrator
Opublikowano: 17-11-2020, 17:19:43 przez Administrator